Чи корисний борсуковий жир при пневмонії і як його приймати



Практично всі чули про такий засіб, як борсуковий жир при пневмонії.

А чи дійсно воно так ефективно? Чому саме таким способом вже багато століть лікує народна медицина?

І, головне, як правильно використовувати цей засіб? Про все це і піде мова в статті.

<h2>У чому користь

борсуковий жирБорсуковий жир вже багато століть використовується в народні засоби від багатьох недуг. Але і в традиційній офіційній медицині його також застосовують. Це засіб отримують в результаті витоплювання підшкірного жиру борсука.

Своїми високими профілактичними і лікувальними властивостями засіб зобов’язане складом, до якого входять такі компоненти:

  1. Поліненасичені кислоти омега-групи. Ці речовини організмом людини не синтезуються. Ці кислоти володіють протизапальними і антиоксидантними властивостями. Крім того, вони сприяють поліпшенню практично всіх процесів в організмі людини.
  2. Вітаміни Е і А. Ці речовини, крім антиоксидантних властивостей, здатні поліпшити регенеративні процеси.
  3. Вітаміни з групи В. Вони покращують обмін речовин, сприяють зміцненню імунітету, впливають на роботу кровоносної системи і багато іншого.
  4. Вітамін К. Ця речовина допомагає роботі печінки і впливає на згортання крові.

Борсуковий жир може застосовуватися як самостійне ліки, так і як допоміжний засіб. Крім того, його часто вживають і в косметичних цілях. Маски і креми з барсучьего жиру роблять шкіру пружною і еластичною.

Головне при лікуванні запалення легенів властивість барсучьего жиру – це протизапальні та протимікробні властивості. Крім того, це засіб використовується і як відхаркувальний.

Протипоказання

доктор, пацієнт



Лікування пневмонії Борсучим жиром – це досить поширений метод. Це засіб часто використовують при різних захворюваннях органів дихальної системи. Борсуковий жир в багатьох випадках дійсно допомагає. Але не варто думати, що у такого засобу немає протипоказань.

Пити жир борсука не варто в таких випадках:

  • при наявності індивідуальної непереносимості. Не варто «гвалтувати» свій організм, це тільки нашкодити. Запалення легенів можна вилікувати і іншими способами, не завдаючи шкоди організму;
  • користуватися таким засобом не можна тим пацієнтам, у кого є алергічний дерматит. Також борсуковий жир краще не вживати, якщо людина хворіє на запалення жовчовивідних шляхів, має проблеми спечених і підшлунковою залозою;
  • пити засіб при запаленні легенів не можна вагітним. Також від нього варто відмовитися в період грудного вигодовування дитини;
  • для дітей це засіб потрібно використовувати з великою обережністю. Самолікування часто призводить до серйозних ускладнень. Тому для своїх дітей самостійно призначати борсуковий жир при запаленні легенів не можна. В обов’язковому порядку потрібно проконсультуватися у лікаря-педіатра.

Дуже важливо стежити за станом пацієнта, коли використовується борсуковий жир при пневмонії. Якщо у дорослих або дітей під час лікування почалася висип, блювання, пронос або інші побічні дії, то використання кошти потрібно негайно припинити.

Крім того, слід почати прийом антиаллергических препаратів, звичайно, після консультації з лікарем.

Як використовувати

Як приймати борсуковий жир? Як користуються цим засобом, якщо діагностовано пневмонію?

Існує кілька рецептів для лікування:борсуковий жир

  1. Борсуковий жир змішується зі смородиновим варенням в співвідношення один до трьох. Пийте засіб по десертній ложці три рази в день. Прийом має здійснюватися мінімум за півгодини до прийому їжі. Замість смородинового варення можна використовувати мед в такому ж співвідношенні.
  2. Вживати борсуковий жир можна і в чистому вигляді. У цьому випадку засіб підігрівають. Для дорослих досить прийняти двадцять грамів жиру три рази в день до їди. Якщо мова йде про дітей старше шести років, то дозування скорочується вдвічі. При цьому малюкам приймати чистий борсуковий жир не варто.
  3. Щоб уникнути запального процесу, можна використовувати ще один рецепт. Приготуйте скляний або керамічний посуд. У неї поміщають по сто грамів борсукового жиру, меду і какао. Туди ж додають п’ятдесят грамів м’якоті столетника і несолоного вершкового масла, п’ять грамів муміє і прополісу. Після цього вливають 20-30 грамів спирту. Все ретельно розмішують до отримання однорідної суміші. Готове засіб можна зберігати в холодильнику. Перед прийомом столову ложку змішують зі склянкою теплої води. Пити засіб потрібно перед їжею.

Варто відзначити, що при прийомі жиру в чистому вигляді або з використанням смородинового варення або меду найбільший ефект досягається при запевняє кошти теплим молоком.

Можна використовувати борсуковий жир і для поліпшення імунітету після перенесеної пневмонії або іншого захворювання. Також такий засіб застосовують для профілактики в холодну або вологу погоду. Для приготування змішують борсуковий жир, горіхи, мед, курагу та ізюм. Кожен компонент береться в рівних частках. Всі подрібнюється на м’ясорубці. Засіб приймають по столовій або чайною (якщо мова йде про дітей) ложці один раз в день.

Не варто забувати, що при важкій або запущеної форми пневмонії використовувати борсуковий жир в якості основного засобу лікування не варто.

Ця хвороба небезпечна і часто дає серйозні ускладнення. Тому при важкій формі лікування потрібно проводити з використанням антибіотиків і під наглядом лікаря.

Борсуковий жир в цьому випадку застосовується тільки як додатковий засіб, для поліпшення імунітету і загального стану організму.